Verrassende overstap van Club naar Gent: "Vaste waarde in titelstrijd"

Verrassende overstap van Club naar Gent:
Donderdag 18 oktober 2018 - 23:48   I  

Donderdag vond een verrassende overstap plaats in de Belgische voetbalwereld. Peter Verbeke werd ontslagen bij Club Brugge omdat hij aan het onderhandelen was met AA Gent. Amper enkele uren later werd de man voorgesteld in de Ghelamco Arena.

Verbeke was bij Club Brugge actief als coördinator van de scouting. Bij Gent wordt hij sportmanager. Hij zette zijn handtekening onder een deal van vijf seizoenen en barst van de ambitie.

"Dat deze club over een zeer groot potentieel beschikt is duidelijk", steekt Verbeke van wal op de webstek van zijn nieuwe club. "Het is dan ook een fantastische uitdaging om de leiding te nemen over het sportieve departement van de club. Het ultieme doel moet zijn om een vaste waarde te worden in de titelstrijd."

"Goede rekrutering vereist marktkennis"

Verbeke zal zich ook vastbijten in de scouting van De Buffalo's. "Goede rekrutering vereist marktkennis, en dat kan enkel opgebouwd worden door gestructureerd en strategisch tewerk te gaan. Ook de laatste technologieën op vlak van data- en videoanalyse spelen hierin een belangrijke rol. Die weg zullen we met KAA Gent nu inslaan om verdere sportieve successen te kunnen boeken."

Poll: Begrijp jij de keuze van Verbeke?

TAGS  I  Club Brugge  I  AA Gent

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024