Meer details lekken uit over aanhouding van Leko: "Hij kreeg geld van Veljkovic"

Meer details lekken uit over aanhouding van Leko:
Vrijdag 19 oktober 2018 - 08:09   I   door Redactie

Ivan Leko kreeg in 2015 geld op zijn rekening, afkomstig van de Cypriotische rekeningen van Dejan Veljkovic. Het gerecht wil weten waarom. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Meteen weten we waarom Leko vorige week werd opgepakt. "Volgens onze informatie stelde het gerecht tijdens het onderzoek naar de praktijken van Dejan Veljkovic vast dat die via de Cypriotische rekeningen van zijn ­bedrijven eind 2014 en in de loop van 2015 verschillende bedragen had gestort op de rekening van Leko", schrijft Het Nieuwsblad

"Die zou hebben verklaard dat het om achterstallig loon van zijn periode als trainer bij OH Leuven gaat. ­Leko was tussen februari en november 2014 trainer bij de toenmalige eersteklasser. Als beginnende coach kreeg hij een ­relatief laag basisloon. Na zijn ontslag kreeg hij in de loop van 2015 verschillende stortingen van Veljkovic."

"De onderzoeksrechter vond dat een verdachte manier van handelen en wilde weten wat daarachter zat. De omweg om dat geld via Veljkovic te betalen, zou gebruikt zijn om fiscale redenen. Veljkovic was op dat moment nog de makelaar van Leko. OHL zou dat geld eerst aan Veljkovic ­hebben gestort en die zou het vervolgens gedeeltelijk hebben doorgestort aan Leko. De club zou dat hebben gedaan op vraag van Veljkovic."

Poll: Is Leko onschuldig?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  RC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot-Wilrijk

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024