Voorzitter Waasland-Beveren bekent: 'Dit énorme bedrag bood Veljkovic om KV Mechelen te laten winnen'

Voorzitter Waasland-Beveren bekent: 'Dit énorme bedrag bood Veljkovic om KV Mechelen te laten winnen'
Zaterdag 20 oktober 2018 - 07:10   I   door Redactie

Dirk Huyck, de voorzitter van Waasland-Beveren, heeft bekend dat makelaar Dejan Veljkovic geprobeerd heeft om de uitslag van de wedstrijd tussen KV Mechelen en Waasland-Beveren te beïnvloeden. De makelaar bood 200.000 euro.

De nervositeit bij KV Mechelen was groot in de aanloop naar het beslissende duel. Men vreesde dat concurrent Eupen de wedstrijd ook zou beïnvloeden tegen Moeskroen.

"De geruchtenmolen draait zó hard dat ze bij het Mechelse bestuur in paniek slaan. Ze vrezen dat de match van hun concurrent verkocht is en schijnen te weten wie daarvoor verantwoordelijk zou kunnen zijn: Mogi Bayat. De invloedrijke makelaar heeft nauwe banden met zowel Eupen als Moeskroen en deed de maanden voordien verschillende transfers tussen beide clubs", aldus HLN.

"Ze doen een beroep op de man die ze eigenlijk willen dumpen. Veljkovic ziet zijn kans schoon om zich opnieuw in de gratie van het bestuur te werken. Hij sust dat hij het wel 'zal regelen'."

"Wat hij niét weet, is dat zijn telefoon afgeluisterd wordt", gaat de krant verder. "Er worden speurders opgetrommeld die de makelaar moeten schaduwen, want men is ervan overtuigd dat hij effectief een poging zal ondernemen om Waasland-Beveren - de tegenstander van Mechelen - om te kopen. Veljkovic voegt de daad bij het woord en spreekt af met voorzitter Dirk Huyck. Terwijl de twee praten, nemen de speurders foto's."

"Beelden die Huyck vorige week, na zijn arrestatie, voorgeschoteld kreeg. Hij bekende dat er een ontmoeting had plaatsgevonden en biechtte ook op waarover die ging. Huyck bevestigde aan de speurders dat hij benaderd was met het oog op de wedstrijd tegen Mechelen. "Voor die match bood Veljkovic 200.000 euro."

Huyck zou gezegd hebben dat hij daar niks mee te maken wil hebben en zou vertrokken zijn. De speurders onderzoeken dat nog.

Poll: Geloof jij in de onschuld van Waasland-Beveren?

TAGS  I  Waasland-Beveren  I  KV Mechelen

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024