Duidelijkheid over aandeel van Leko in schandaal: 'Dit is er aan de hand'

Duidelijkheid over aandeel van Leko in schandaal: 'Dit is er aan de hand'
Zaterdag 20 oktober 2018 - 20:18   I  

Ivan Leko is één van de grote namen die werd genoemd in het onderzoek naar fraude, witwaspraktijken en matchfixing in de Jupiler Pro League. De trainer van Club Brugge zat twee dagen in de cel, maar werd dan weer vrijgelaten. Hij zou geen aandeel hebben in het schandaal. Maar wat is er nu eigenlijk aan de hand?

De advocaat van Leko, Walter Van Steenbrugge, moet in de komende weken zien uit te leggen warom Leko in 2015 verschillende betalingen van zijn toenmalige manager Dejan Veljkovic, dé spilfiguur in het schandaal, ontving. Het zou gaan over achterstallig loon van zijn periode als trainer van OH Leuven. Daar kan je hier meer over lezen.

Al is er nu nog meer duidelijkheid over die betalingen. Volgens Het Nieuwsblad legde Veljkovic voor de spelers en trainers die hij in zijn portefeuille had ook een spaarpotje aan in hun thuisland. Wellicht was dat dus ook bij Leko het geval.

Spaarpotje

"In zijn omgang met mensen was Veljkovic empathisch en joviaal. Voor zijn vrienden ging hij door het vuur. Toen doelman Zvonko Milivojevic na een auto-ongeval in een rolstoel terechtkwam, betaalde Veljkovic uit eigen zak voor een aangepaste auto."

"Voor heel wat Joegoslavische spelers legde hij in hun thuisland een spaarpotje aan. De betalingen van Veljkovic aan Ivan Leko kunnen in dat licht worden gezien", schrijft de krant.

Poll: Geloof jij in de onschuld van Ivan Leko?

TAGS  I  Club Brugge

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024