AA Gent wilde iederéén verrassen door deze trainer aan te stellen

AA Gent wilde iederéén verrassen door deze trainer aan te stellen
Zaterdag 20 oktober 2018 - 21:14   I  

AA Gent gooide nog niet zo lang geleden Yves Vandherhaeghe op straat. De West-Vlaamse oefenmeester werd vervangen door Jess Thorup, die overkwam van het Deense FC Midtjylland. Al had het ook helemaal anders kunnen lopen...

Zo waren voorzitter Ivan De Witte en manager Michel Louwagie aanvankelijk van plan om niemand minder dan Trond Sollie opnieuw aan boord te halen. De Noor zat samen met het Gentse bestuur en was bereid om het roer over te nemen.

“Ze vroegen of ik beschikbaar was en of ik de motivatie had om even­tueel over te nemen. Ik heb ja geantwoord. Als die situatie zich voordeed", aldus Sollied in Het Nieuwsblad. Yves was nog niet weg. Maar ik besefte dat er nog andere kandidaten waren. Dat hadden ze me ook verteld.”

Geen club meer sinds 2013

Uiteindelijk opteerden De Witte en Louwagie toch voor Thorup. Sollied zit overigens al sinds 2013 zonder club. Toen coachte de Noor Elazigspor in Turkije. Doorheen zijn carrière was Sollied drie keer actief bij AA Gent, leidde hij Club Brugge naar de titel en werkte hij onder meer nog bij Olympiakos en Heerenveen.

Poll: Had Sollied een betere keuze geweest dan Thorup?

TAGS  I  AA Gent  I  Club Brugge

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024