Barça wint topper van Sevilla en is weer leider, grote zorgen om Messi

Barça wint topper van Sevilla en is weer leider, grote zorgen om Messi
Zaterdag 20 oktober 2018 - 22:42   I  

FC Barcelona is opnieuw leider in de Primera Division. De regerende landskampioen maakte tijdens de topper tegen Sevilla een statement en won met 4-2. Eén serieus probleem in aanloop naar de Clasico van volgende week: Lionel Messi viel uit met een pijnlijke elleboogblessure.

Het was vooraf vooral uitkijken naar hoe Sevilla zou presteren tegen Barcelona. De verrassende leider was uitermate goed aan het seizoen begonnen en prijkte aan de leiding, terwijl Barça het de voorbije weken vooral liet afweten.

Messi scoort, maar valt uit

Al was Sevilla er in Camp Nou vrijwel meteen aan voor de moeite. Na twee minuten opende Coutinho de score en tien minuten later maakte Messi er 2-0 van. Van een statement gesproken.

Nog eens tien minuten later kreeg Barça wel een flinke tik te verwerken. Messi kwam na een stevig duel slecht neer en blesseerde zich mogelijk zwaar aan de elleboog. (Lees er meer over in dit artikel). De Argentijn moest vervangen worden en dat voelde Barça onmiddellijk. Halverwege stond het nog 2-0.

Dolle slotfase

Na rust kwam Sevilla opzetten, maar twintig minuten voor tijd legde Suarez de match vanop de penaltystip in een definitieve plooi. Ondanks de 3-0 bleef Sevilla in zijn kansen geloven. Sarabia milderde en ter Stegen moest Barça nog een paar keer rechthouden.

Rakitic nam het geloof echter weer weg bij zijn ex-ploeg door er 4-1 van te maken. Nog was het niet gedaan, want in blessuretijd maakte Muriel er met een heerlijke knal nog 4-2 van. Daar bleef het uiteindelijk bij.

Barcelona opnieuw leider

In het klassement springt Barcelona over Sevilla naar de eerste plaats. Barça telt 18 op 27, Alaves is tweede met 17 punten, Sevilla en Atlético tellen 16 punten en Real Madrid heeft 14 punten. Volgende week staat de topper Barcelona-Real Madrid op het programma.

Poll: Wordt Barcelona ook dit seizoen kampioen?

TAGS  I  Barcelona  I  Sevilla  I  Real Madrid

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024