Anderlecht wint, maar maakt het zichzelf nog lastig

Zondag 21 oktober 2018 - 16:27   I   door Redactie

Anderlecht heeft thuis Cercle Brugge geklopt: Dimata zorgde persoonlijk voor 3-0, Gerkens maakte er na 55 minuten 4-0 van. Twee tegengoals van invaller Cardona gaven Cercle hoop, maar RSCA was weer bij de les. Na een 10 op 12 is het 3e op 6 punten van Genk en 3 van Club.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Anderlecht. Na 8 minuten trapte Dimata RSCA vanop de strafschopstip op voorsprong. Op assist van een bedrijvige Amuzu zorgde diezelfde Dimata nog voor rust voor 2-0.

Zo leek Anderlecht op weg naar een vlotte zege, zeker nadat opnieuw Dimata er erg fraai 3-0 van maakte. Toen Gerkens ook snel voor 4-0 zorgde, leek Cercle klaar voor de slachtbank. In drie dolle minuten zorgde Irvin Cardona nog voor spanning, maar Anderlecht zag zijn 4-2 overwinning nooit meer in gevaar komen.

Poll: Is de RSCA-trein definitief vertrokken?