Veljkovic probeerde ook Rode Duivels in schandaal te betrekken

Veljkovic probeerde ook Rode Duivels in schandaal te betrekken
Maandag 22 oktober 2018 - 11:02   I  

Dejan Veljkovic is één van de personen die nog steeds achter slot en grendel zit voor zijn aandeel in het Belgische voetbalschandaal. De spelersmakelaar wordt verdacht van schimmige constructies en matchfixing. Hij zou zelfs de Rode Duivels in zijn zaken proberen te betrekken hebben.

Het Nieuwsblad meldt dat Veljkovic minstens één keer geprobeerd heeft om de Belgische Voetbalbond (KBVB) te overtuigen om iemand uit zijn stal via een Cypriotische vennootschap uit te betalen. Het gaat om Erwin Lemmens, de keeperstrainer van de Rode Duivels.

Dat Veljkovic via buitenlandse rekeningen geld opnieuw doorsluisde naar ons land, is intussen geen geheim meer. Meerdere clubs werkten mee aan de dubieuze constructies. Veljkovic probeerde ook bij de Belgische Voetbalbond zo’n constructies op te zetten.

"Nooit ben ik op die manier vergoed"

Lemmens, die in de portefeuille van Veljkovic zat en zichzelf een vriend van de makelaar noemt, zou betaald zijn via Cypriotische vennootschappen. Bij de KBVB spreken ze van een privékwestie. Lemmens geeft toe dat Veljkovic ooit met die Cypriotische vennootschappen ging leuren tijdens onderhandelingen.

De keeperstrainer spreekt wel tegen dat hij zulke betalingen ontving. “Ik heb meteen gezegd dat ik enkel via mijn Belgisch vennootschap wenste uitbetaald te worden. Nadien heb ik er niks meer over gehoord. Nooit ben ik op die manier vergoed”, benadrukt Lemmens.

Poll: Geloof jij in de onschuld van Lemmens?

TAGS  I  Rode Duivels

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024