Dit is de reden waarom Bart Vertenten bom onder voetbalschandaal legt

Dit is de reden waarom Bart Vertenten bom onder voetbalschandaal legt
Dinsdag 23 oktober 2018 - 07:07   I  

Plotwending in het voetbalschandaal dat ons land teistert: Hans Rieder, de advocaat van scheidsrechter Bart Vertenten, heeft een verzoek tot wraking aan het adres van onderzoeksrechter Joris Raskin neergelegd.

Rieder is van mening dat Raskin, die het onderzoek leidt, zijn werk niet objectief kan doen. De exacte argumenten van de advocaat van Vertenten zijn nog niet duidelijk, maar wellicht vindt Rieder dat het feit dat Raskin tot begin dit jaar in de licentiecommissie van de Belgische Voetbalbond (KBVB) zetelde, een geldige reden om hem te wraken.

Dat Raskin werkzaam was bij de KBVB kan geïnterpreteerd worden als een vorm van belangenvermenging, zeker nu de Belgische Voetbalbond zich gisteren (zondag) burgerlijke partij heeft gesteld in de zaak en zich dus mogelijk ook tegen Vertenten kan keren.

Stap opzij of procedureslag?

Het Nieuwsblad meldt dat er nu twee opties zijn. Ofwel doet Raskin binnen de 48 uur vrijwillig een stap opzij en laat hij zich vervangen door een andere onderzoeksrechter. Ofwel vecht hij de wraking aan. In dat geval moet het hof van beroep in Antwerpen zich over de zaak buigen, alle partijen horen en een beslissing nemen.

Een procedure die gemakkelijk twee maand kan duren. Als Raskin zich laat vervangen, zal de nieuwe onderzoeksrechter het dossier goed moeten bestuderen. Het onderzoek ‘Propere Handen’ loopt dus hoe dan ook vertraging op.

Update 22/10 - 17:30

Geert De Vlieger is scherp voor Vertenten. "Ook al is het dat niet, nu inzetten op procedures voelt aan als een schuldbekentenis", stelt de analist op Twitter.

Update 23/10 - 7:07

De reden waarom de advocaat van Vertenten wil dat Raskin van de zaak wordt gehaald, is duidelijk. De onderzoeksrechter zou al twee maanden bezig geweest zijn met het afluisteren van de verdachten terwijl hij zelf nog voor de Voetbalbond werkte.

Verder wrijft Rieder de onderzoeksrechter ook aan dat hij zijn aanstelling bij de Voetbalbond te danken heeft aan… David Delferière, vader van Sébastien, de tweede red die werd opgepakt en in tegenstelling tot Vertenten ondertussen weer vrij is.

Poll: Begrijp jij deze beslissing van de advocaat van Vertenten?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  RC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot-Wilrijk

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024