Vandenbempt onthult: "Die clubleiders proberen vervelende truken uit te halen"

Vandenbempt onthult:
Maandag 22 oktober 2018 - 12:01   I  

Het voetbalschandaal in de Belgische voetbalwereld heeft heel ons land in zijn greep. Er is sprake van fraude, witwaspraktijken en zelfs matchfixing. Commentator Peter Vandenbempt moest het de voorbije dagen en weken met lede ogen aanzien.

"Het scheidsrechterskorps moet voort zonder 2 van de allerbeste refs. Er heeft zich wantrouwen geïnstalleerd onder de refs", vertelt Vandenbempt bij Sporza. "Er was vorige week een poll in Het Nieuwsblad: het vertrouwen in de refs is gezakt van 63 naar 37 procent. Het zal niet zo simpel zijn om dat te herstellen. En al helemaal niet door de scheidsrechters, godbetert, hun broodje kaas te ontzeggen na de wedstrijd."

Volgens Vandenbempt is het tijd voor een frisse wind: "Het scheidsrechterskorps heeft nood aan een stevige ondersteuning uit de voetbalbond. De nieuwe CEO, Peter Bossaert, zal een internationale topper à la Martinez aanstellen om de leiding te nemen en advies te geven."

Clubleiders en hun truken

Besluiten doet de commentator met een onthulling: "Ik stel tegelijk voor dat die internationale topper alle telefoonlijnen afsluit zodat alle clubleiders ophouden met bellen om in de schaduw vervelende truken uit te halen", klinkt het mysterieus.

Poll: Geloof jij dat er beterschap op komst is voor het Belgische voetbal?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  RC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot-Wilrijk

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024