Inval en huiszoeking bij Anderlecht liet duidelijk zijn sporen na

Inval en huiszoeking bij Anderlecht liet duidelijk zijn sporen na
Maandag 22 oktober 2018 - 12:29   I  

Het is exact twaalf dagen geleden dat de Belgische voetbalwereld met verstomming werd geslagen. De federale politie pakte onder meer Mogi Bayat, Dejan Veljkovic en Ivan Leko op en hield toen huiszoekingen bij tal van clubs uit de Jupiler Pro League.

Ook in Anderlecht gingen de speurders langs in de hoop om bewijzen te vinden die hen vooruit konden helpen in het onderzoek naar fraude, witwaspraktijken en matchfixing. De inval liet zijn sporen na bij de werknemers van paars-wit. Het Nieuwsblad zorgt voor een reconstructie.

“De speurders kwamen ’s morgens toe op het oefencomplex. Er waren toen een tiental administratieve medewerkers aanwezig. Die moesten allemaal hun gsm en paspoort afgeven. Ze mochten niemand verwittigen en moesten gewoon wachten. Vier mensen moesten de speurders ook extra uitleg verschaffen.”

Huiszoeking duurde drie uur

“­Didier Desmet van de informaticadienst kon hen toegang verlenen tot computers, terwijl de ondertussen ontslagen secretaresse Katharine Viaene, financieel directeur Gert Boutsen en adviseur Bert Van der Auwera hen wegwijs moesten maken in bepaalde dossiers. Echte ondervragingen waren dat niet, het was eerder toelichting geven. Operationeel manager Jo Van Biesbroeck was die dag niet aanwezig en na drie uur was de inval voorbij.”

Poll: Denk jij dat Anderlecht volledig zuiver is?

TAGS  I  Anderlecht

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024