Duidelijkheid over de enige vrouw die in de cel zit in zaak 'Propere Handen'

Duidelijkheid over de enige vrouw die in de cel zit in zaak 'Propere Handen'
Maandag 22 oktober 2018 - 16:05   I  

In het onderzoek naar fraude, witwaspraktijken en matchfixing zitten nog steeds tal van verdachten achter de tralies. Allemaal mannen, op één iemand na: Marija Bogojevska, de vriendin van spelersmakelaar Dejan Veljkovic.

Tot voor kort was maar weinig geweten over Bogojevska, maar daar komt nu verandering in. Er circuleren foto's van de dame op het internet en Het Nieuwsblad weet wat haar exacte rol in het schandaal is.

Bogojevska zou in Belgrado een bankrekening hebben geopend om zwart geld van Veljkovic te zuiveren. In eerste instantie was ze zich van geen kwaad bewust, maar niet veel later wist ze maar al te goed waar haar vriend mee bezig was.

2 à 3 miljoen euro witgewassen via Belgrado

Het gerecht heeft sterke vermoedens dat de Antwerpse dame met Macedonische roots een actieve rol speelde in de cluster van financiële constructies waarmee Veljkovic jaren aan een stuk zwart geld van transfers kon witwassen.

In december van vorig jaar vroeg Veljkovic aan Bogojevska om een bankrekening op haar naam te openen in het Servische Belgrado. Veljkovic was op dat moment verwikkeld in een echtscheiding en maakte haar wijs dat hij wat geld wou opzijzetten. Het zou in totaal gaan om een bedrag van 2 a 3 miljoen euro.

Goedgelovig of niet?

Bogojevska zou aanvankelijk niet beseft hebben wat de intenties van Veljkovic waren. Pas in maart 2018 ontdekte ze het ware doel van de bankrekening. “Dejan gebruikt mijn rekening om geld wit te wassen”, klonk het in een telefoongesprek met haar moeder. Aan het gerecht om uit te zoeken of ze al die tijd echt zo goedgelovig was. Voorlopig blijft Bogojevska in de cel.

Poll: Geloof jij in de onschuld van Bogojevska?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  RC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot-Wilrijk

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024