Direct ontslag voor Maes? Lokeren heeft knoop doorgehakt

Direct ontslag voor Maes? Lokeren heeft knoop doorgehakt
Dinsdag 23 oktober 2018 - 14:38   I   door Redactie

Lokeren-trainer Peter Maes is opgepakt in het fraudedossier. Morgen moet hij voor de onderzoeksrechter verschijnen.

Heel veel weten we nog niet. Behalve dat Maes vandaag niet op training was omdat hij werd opgepakt. Morgen zal hij voorgeleid worden voor de onderzoeksrechter. Dat zal niet Joris Raskin zijn, want ref Bart Vertenten diende een verzoek tot wraking in tegen Raskin.

Wat de reden van de aanhouding van Maes is, is nog niet bekend. Wel dat hij banden had met de aangehouden makelaar Dejan Vejlkovic. Tot nu toe zijn 20 mensen in verdenking gesteld in het fraudeonderzoek. 

Update 22/10 - 22:26

"Het zal wel de link met Vejlkovic zijn die ervoor zorgt dat ook hij opgepakt is", zegt Filip Joos in Extra Time. "Ik denk dat je misschien kan denken met wat in de lijn met Ivan Leko gebeurt. Je moet sowieso afwachten wat er gebeurt. Het zijn voor hem verschrikkelijke weken. 5 op 33 met Lokeren en dan dit."

Update 23/10 - 07:25

Volgens Het Laatste Nieuws zit Maes vast omdat hij via verdachte constructies geld heeft ontvangen. Het zou op het eerste zich dus niets met matchfixing te maken hebben.

"Mogelijk heeft Veljkovic meerdere van zijn klanten - onder wie ook Maes - via verdachte constructies betaald. In 2015 doken er bij de voetbalbond ook al Cypriotische facturen op waarmee een lid van de technische staf betaald moest worden", schrijft de krant.

(Lees verder onder de foto)

Update 23/10 -  13:01

Peter Maes is vrijgelaten onder voorwaarden. Dat meldt VTM Nieuws. De trainer van Lokeren wordt in verdenking gesteld van witwaspraktijken en criminele organisatie. Hoe groot zijn aandeel in de zaak is, zal later nog moeten blijken.

Het Laatste Nieuws meldt dat ook Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht werd opgepakt. Hij werd dinsdagvoormiddag verhoord en vrijgelaten om 11 uur. Het is nog niet duidelijk of hem iets ten laste wordt gelegd.

Advocaat: "Peter Maes is bereid om mee te werken met gerecht"

“Hij mag uiteraard niet met de pers spreken over dit dossier”, wist advocaat Vanden Boer te vertellen bij HLN. “Hij moet zich aanbieden wanneer de politie dat vraagt en zal zich daar ten zeerste aan houden. Hij is bereid tot volledige medewerking met het gerecht.”

Waarover werd Peter Maes dan ondervraagd? “Het gaat zoals het in de pers al verschenen is over de discussie van fiscale dossiers die naar boven zijn gekomen. Daar heeft hij zijn uitleg over gedaan. Over welke fiscale dossiers het gaat? Iedereen kan de kranten toch lezen. Er is gesproken over de constructies die zouden zijn opgezet. Daar is hij over ondervraagd en hij heeft meegedeeld wat hij weet.”

Update 23/10 - 14:38

Peter Maes blijft voorlopig gewoon trainer van Lokeren. Woensdag krijgt de coach een dag vrijaf om te bekomen, maar donderdag zal hij opnieuw op het trainingsveld staan. Tot dan neemt assistent Arnar Vidarsson de honneurs waar. Van een ontslag - Lokeren staat allerlaatste in het klassement - is momenteel dus geen sprake.

Poll: Moet Lokeren Maes ontslaan?

TAGS  I  Lokeren

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024