Pijnlijk: Anderlecht en Genk tegen nieuwe regels voor makelaars

Pijnlijk: Anderlecht en Genk tegen nieuwe regels voor makelaars
Woensdag 24 oktober 2018 - 16:47   I   door Redactie

Er wordt in de nasleep van de operatie 'Propere Handen' vooral geklaagd aan een gebrek aan regelgeving. Nu blijkt dat sommige clubs daar zelf niet aan wilden meewerken.

"De manier waarop er met makelaars wordt gewerkt, is nergens erger dan in België wegens een totaal gebrek aan transparantie en onbestaand respect voor contractuele afspraken. De regelgeving over makelarij in België loopt lichtjaren achter op andere beschaafde voetballanden", vertelt Jesse de Preter, advocaat en in het verleden CEO van Lierse, in Sport/Voetbalmagazine.

"Als bestuurslid werkte ik in 2012 in de profliga mee aan een streng en duidelijk reglement, met transacties die langs een clearing house, een controleorgaan, passeren en heel transparant zouden zijn. Dat werd in de juridische commissie besproken, tot er protest kwam van Laurent Denis, een aantal makelaars, maar ook van Dirk Degraen namens Genk, van Mehdi Bayat namens Charleroi, en van Anderlecht. Daarna werd het voorstel vreemd genoeg in een gemengde commissie afgekeurd."

Poll: Hebben de clubs volgens jou ook boter op het hoofd?

TAGS  I  Anderlecht  I  KRC Genk

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024