Turkse fans zorgen voor hoogspanning op Anderlecht

Turkse fans zorgen voor hoogspanning op Anderlecht
Woensdag 24 oktober 2018 - 19:00   I   door Redactie

Donderdagavond speelt Anderlecht tegen Fenerbahçe. In 2007 kwam de Turkse topclub al eens op bezoek. Toen kwam het tot rellen tussen de harde kern van Anderlecht en die van Fenerbahçe.

Dat wil Anderlecht donderdag absoluut vermijden. In 2007 kwam Fenerbahçe in de Champions League-voorronde met 0-2 winnen op Anderlecht. "Na die wedstrijd viel de harde kern van paars-wit Turkse supporters aan die zowat overal in het stadion verspreid zaten en samen met de Brusselse aanhang naar buiten gingen. Veel Turken die in ons land woonden, hadden toen tickets gekocht voor zitplaatsen tussen de Anderlecht-fans", aldus Het Nieuwsblad.

"Zo'n scenario is niet voor herhaling vatbaar. Maar hoe hou je Belgische en Turkse fans strikt gescheiden? Wie zegt dat een voetballiefhebber van Turkse origine die al heel zijn leven in België woont niet gewoon een fan is van Anderlecht die in de thuistribunes wil zitten? Je moet opletten dat je niemand discrimineert. Toch nam Anderlecht enkele maatregelen. Zo worden er enkel tickets voor de thuisvakken verkocht aan mensen die de afgelopen drie seizoenen op z'n minst één andere match van paars-wit bijwoonden. Iedereen moet voor deze blokken ook zijn Belgische identiteitskaart voorleggen en er wordt hoogstens één ticket verkocht per identiteitskaart. Tickets uitdelen aan vrienden is dus geen optie."

Er werden nog meer maatregelen genomen, weet de krant. "Er werd ook een groep Anderlecht-supporters verplaatst. Zo hebben de fans van Fenerbahçe een hele tribune voor zich en is er een duidelijke scheiding tussen de twee groepen. De RSCA-fans een andere plek toewijzen was trouwens niet zo moeilijk, want in het stadion zullen morgenavond nog veel lege plaatsen zijn."

Poll: Denk jij dat er rellen zullen van komen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Fenerbahçe

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024