Club Brugge vergeet AS Monaco de doodsteek te geven

Woensdag 24 oktober 2018 - 21:00   I   door Redactie

Club Brugge is niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel tegen AS Monaco. Na een zwakke eerste helft gaf het doelpunt van Wesley Moraes nochtans hoop. Brugge begon beter te voetballen en kwam ook sterker uit de kleedkamer. Bij Brugge vergaten ze echter hun kansen af te werken.

Zo kon Dennis aanleggen, maar zijn plaatsbal naar de verste hoek werd nog net gepareerd door Monaco-doelman Badiashile. Ook Vormer kreeg nog een prachtige kans voorgeschoteld door Vanaken, na een knap hakje ter hoogte van de strafschopstip. De kaptein besloot echter hoog over.

Tot slot mocht de 18-jarige Openda na een doorgekopte vrije trap helemaal vrijstaand aan de tweede paal inkoppen, maar hij nam het cadeautje niet aan.

Ook kaptein Ruud Vormer beseft dat er meer in zat: "Op basis van de tweede helft hadden we moeten winnen, maar we hebben de kansen niet afgemaakt", vertelde hij na de wedstrijd. "Nu moeten we gewoon deze goede lijn doortrekken naar de competitie."

PSV - Tottenham (2-2)

In PSV-Tottenham was er alvast meer te spektakel te zien. Zo liet eerst Toby Alderweireld zich aftroeven door Hirving Lozano, maar Loukas Moura en Harry Kane wisten het foutje recht te zetten.

Diep in de tweede helft kreeg PSV de kans om op gelijke hoogte te komen nadat Hugo LLoris met rood naar de kleedkamer werd gestuurd. Zijn vervanger Michel Vorm kroonde zich eventjes tot held van de avond en stopte de penalty van Luuk de Jong.

PSV gaf echter niet op en wist via diezelfde de Jong de bordjes opnieuw gelijk te hangen in het slot van de wedstrijd.

Poll: Had Club Brugge de drie punten verdiend?