Fantastisch voor Belgisch voetbal: Genk verbaast Europa, ook Standard wint

Donderdag 25 oktober 2018 - 22:54   I   door Redactie

Racing Genk heeft indruk gemaakt met een knappe stuntzege bij Besiktas: 2-4. Daardoor hebben de Limburgers nu 6 op 9 in de Europa League. Standard heeft ook 6 op 9 na een late zege tegen Krasnodar.

Besiktas - KRC Genk 2-4

Zelfs zonder Sander Berge en Leandro Trossard blijft Genk voor de voetballende oplossing kiezen. In de heksenketel van Besiktas kwamen de Limburgers op fraaie wijze op voorsprong. Na een heel mooie aanval scoorde Aly Samatta op knappe wijze de 0-1. Na de rust liep Genk zelfs uit tot 0-2 en wéér was het Samatta. Vagner Love bracht de spanning even terug met de aansluitingstreffer, maar Dieumerci Ndongala stelde de Genkse zege veilig. Pozuelo maakte het feestje compleet. De goal van Vagner Love maakte niet veel meer uit.

Standard - Krasnodar 2-1

Krasnodar was de betere ploeg in de eerste helft en klom vijf minuten voor de rust verdiend op voorsprong via Ari. Met een wereldgoal stelde Renaud Emond kort na de pauze gelijk. Vervolgens strandde de 2-1 van Carcela op de paal. Nadien mocht Standard vooral doelman Ochoa dankbaar zijn dat het bij 1-1 bleef. In minuut 93 bezorgde Laifis een fantastisch slot van de avond voor Standard: 2-1.

Poll: Verbaast Genk jou?