Voetbalshirts voor kampioenen

Voetbalshirts voor kampioenen
Zaterdag 27 oktober 2018 - 00:00   I   door Redactie

Niet langer voor het uitrekken bij een goal, maar wel cruciaal voor het onderscheiden van de ploeggenoten.

Voetbalshirts van Adidas en Nike zijn sterk in ontwikkeling, ieder jaar opvolgend. Dit seizoen hijsen de grootmachten in Europa de spelers in nieuwe, fantastische ontwerpen.

Beide merken staan voor shirts voor kampioenen. Paris Saint-Germain heeft met het klassieke blauw, als gebruikelijk, een indrukwekkende en overheersende kleur. Vederlicht met Dri-FIT en zweetafvoerend weet het honderd procent polyester shirt spelers als Marco Verratti, Edinson Cavani, Neymar Jr. en Kylian Mbappe scherp te houden voor de meest cruciale momenten. Allen zijn technisch hoogbegaafd, het shirt evenzo. ‘Ici c’est Paris’ als strijd slogan in de binnenkant van de hals.

Het Nike-shirt heeft een slanke afwerking en is buitengewoon licht. Met op de borst de logo’s van Nike en de club. Dri-FIT tekent zich ook af in het thuistenue van FC Barcelona. Catalanen gaan uit hun dak bij het zien van de sterren in rood en blauw. Met de Catalaanse kleuren in de nek gaat Lionel Messi voor eigenzinnige dribbels, Philippe Coutinho voor kenmerkende afstandsschoten en Luis Suarez voor slimme loopacties. Ousmane Dembélé houdt het hoofd en het lichaam koel met het Breathe materiaal. Sierlijk als altijd kleurt ook hij de Catalaanse trots.

Adidas en Bayern München hebben een huwelijk voor het leven. Geribbeld is de ronde hals van het nieuwe rode thuisshirt. Subtiel speelt het verticale visgraatpatroon met de ogen van de toeschouwer. Robert Lewandowski kust na zijn goals met trots de logo’s op de borst: die van Adidas en de club. David Alaba en Joshua Kimmich bestieren de flanken en zijn niet te houden met het zijdezachte, lichtgewicht materiaal. De man die deze ploeg naar de zesde ster op de borst gaat schieten heet James Rodriquez.

Authentiek en groots is de uitstraling van een andere grootmacht: Manchester United. Met een V-hals, een sportief en strak model en climachill afwerking voor verkoeling van het lichaam biedt dit Adidas- shirt mogelijkheden voor succes. Tegenstanders van de Mancunians moeten vrezen voor het schot van Romelu Lukaku, de kap van Alexis Sanchez en het opstomen van Paul Pogba. Het premium opgestreken embleem van Manchester United maakt dit tricot tot een klassieker.

Evenzo strak als de andere Nike-shirts is het blauw van Manchester City. Torso’s komen tot uiting en spieren aan oppervlakte. De kleine Aguero beweegt nog sneller door de DRI-Fit afwerking, Leroy Sane is niet te vangen en natuurtalent Kevin de Bruyne past als geen ander bij het hemelse blauw.

Adidas kleedt ook de grote namen in Madrid en Amsterdam. Zowel voor Ajax als voor Real Madrid is het nieuwste shirt afgewerkt met een ronde zoom en een atlethic fit voor sporters. Isco dartelt lichtvoetig rond, Asensio is niet te grijpen en Bale rent sneller dan ooit tevoren. In het rood en wit in Amsterdam dragen Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Hakim Ziyech het gewicht van de ploeg. Respectievelijk met tackles, spelverdeling en beslissende passes.

En bij Juventus? Daar zit het zwart-witte adidas shirt als gegoten bij Cristiano Ronaldo, Paulo Dybala en Miralem Pjanić.

TAGS  I  FF

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024