Spektakel op Stayen: Club blijft met kater achter na lullige own goal

Zaterdag 27 oktober 2018 - 22:24   I

Club Brugge is er voor de derde opeenvolgende wedstrijd in de Jupiler Pro League niet in geslaagd om een overwinning te boeken. Op het veld van STVV zetten Vanaken en Schrijvers een scheve situatie recht, maar na een late own goal pakte de thuisploeg alsnog een punt.

Club begon aarzelend aan de wedstrijd en daar maakte STVV gretig gebruik van. De Kanaries domineerden en dat resulteerde na iets meer dan een kwartier spelen in het openingsdoelpunt. Kamada trapte de bal naar de hoek en Letica ging gruwelijk in de fout. Hij duwde het leer zelf binnen en zo stond het 1-0.

Vanaken en Schrijvers stellen orde op zaken

De ploeg van Leko leek aangeslagen, maar beet van zich af. Eerst tekende Vanaken vanop de penaltystip - een elfmeter toegekend na tussenkomst van de VAR - voor de gelijkmaker en tien minuten later maakte Schrijvers, op aangeven van Vanaken, er met een kopbal 1-2 van. Niet veel eerder had de aanvaller al de lat geraakt met een schot.

Comedy Capers; 2 op 9

Ondanks het feit dat STVV de bezoekers voor rust al pijn deed, liep Club ook in de tweede helft meermaals in de val van de Limburgers. Blauw-zwart speelde te vaak zonder overleg en moest dat een kwartier voor affluiten bekopen met een lullig tegendoelpunt. Toen Poulain een voorzet wilde wegwerken, belandde de bal via Rits voorbij Letica in doel. Comedy Capers op zijn best en 2-2.

Leko zette nog alles op alles door Rezaei in de strijd te gooien, maar dat bracht geen zoden meer aan de dijk. Het bleef bij 2-2 en zo blijft Club met een magere 2 op 9 achter.

Poll: Wordt dit Club Brugge kampioen?