Update: Meer nieuws over helikoptercrash, drama voor OH Leuven

Update: Meer nieuws over helikoptercrash, drama voor OH Leuven
Zondag 28 oktober 2018 - 14:15   I  

Drama in Leicester. Zaterdagavond, kort na de wedstrijd tussen Leicester City en West Ham United, stortte de helikopter van Vichai Srivaddhanaprabha neer aan het stadion. Srivaddhanaprabha is de eigenaar van Leicester en OH Leuven. Wie er precies in de helikopter zat, is nog niet duidelijk.

Volgens de eerste berichten is de helikopter vlak naast het stadion van Leicester neergestort, al is het wachten op bevestiging. Het is ook nog niet duidelijk of en hoeveel slachtoffers er zouden zijn.

Volgens ooggetuigen kwam de helikopter bij het opstijgen onmiddellijk in de problemen. Srivaddhanaprabha is niet alleen de eigenaar van Leicester City, maar ook van OH Leuven.

Update 28/10 - 8:00

Leicester- en OHL-eigenaar Srivaddhanaprabha was wel degelijk aan boord van de helikopter. Dat meldt BBC. Het is niet duidelijk of er nog meer mensen aan boord waren.

Freelance fotograaf Ryan Brown doet zijn verhaal over de crash. "De machine stopte. Ik draaide mij om en het maakte een zoemend geluid, een beetje schurend. De helikopter viel gewoon stil, tolde in het rond. Toen was er een enorme knal en een grote vuurbal."

Update 28/10 - 14:15

De BBC maakte bekend dat ook de dochter van Vichai Srivaddhanaprabha aan boord van de helikopter was. Net als twee piloten én nog een vijfde, ongindenticifeerde man. Of iemand de crash heeft overleefd, is nog steeds niet bekend. 

In Leuven hebben enkele supporters een herdenkingsmoment gehouden aan Den Dreef. De club heeft voorlopig nog geen officiele reactie gegeven. 

TAGS  I  Leicester City  I  OH Leuven

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024