Phillip Cocu binnenkort aan het roer bij Belgische topclub?

Phillip Cocu binnenkort aan het roer bij Belgische topclub?
Maandag 29 oktober 2018 - 18:34   I  

Mag de Jupiler Pro League binnenkort Phillip Cocu verwelkomen? Het is niet ondenkbaar. De 48-jarige trainer werd zondag op straat gezet door Fenerbahçe, waar hij nog maar sinds het begin van het seizoen aan de slag was. Bijgevolg is Cocu dus een vrij man.

Dat Cocu beschikbaar is, zal ook de beleidsbepalers van de Belgische topclubs niet ontgaan zijn. De stoel van Hein Vanhaezebrouck wankelt al een heel seizoen lang, terwijl Ivan Leko bij Club Brugge onder vuur ligt omwille van de komst van Karlo Letica.

De doelman keept al een heel seizoen lang onzeker en het is Leko die afgelopen zomer doordrukte om Letica in huis te halen. Iets wat een deel van het blauw-zwarte bestuur de T1 van Club nu niet in dank afneemt, want Letica kostte immers 3 miljoen euro.

Succesvol bij PSV

Als het straks zou mislopen voor één van beide coaches, dan zal de naam van Cocu zeker op het verlanglijstje van Marc Coucke of Bart Verhaeghe prijken. De Nederlander boekte de voorbije jaren successen bij PSV, dat hij in vier jaar tijd drie keer naar de landstitel loodste.

Poll: Zou Phillip Cocu een goede coach zijn voor een Belgische topclub?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  PSV  I  Fenerbahçe

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024