Stijn Stijnen betrokken in verdachte zaak rond gokmaffia

Stijn Stijnen betrokken in verdachte zaak rond gokmaffia
Dinsdag 30 oktober 2018 - 18:31   I  

Stijn Stijnen was ooit de eerste doelman van Club Brugge en de Rode Duivels, maar tegenwoordig is de Limburger trainer bij de amateurclub Patro Eisden. Daar loopt echter niet alles van een leien dakje...

Patro werd een tijdje geleden overgenomen door Wayne Woo, een Chinese zakenman. Die bracht de club echter in de schulden en zou ook fraude gepleegd hebben - onder meer door een lening van 2 miljoen euro uit te schrijven aan zichzelf en handtekeningen van vzw-leden te vervalsen. Op die manier verwierf Woo de controle over de club en kon hij enkele Vlaamse leden buitenspel zetten.

Woensdag om 8 uur is er een algemene vergadering. Op de agenda staat de overname van de Patro Salar Azimi. Dat is een Iraanse miljonair die in Zeeuws-Vlaanderen woont en bekend is van het Vier-programma The Sky is the Limit. Hij zou de club willen overnemen. Stijn Stijnen, huidig trainer, is de drijvende kracht achter de hele operatie.

De kans dat huidig voorzitter Woo aanwezig is, is klein. De kans is groot dat de gerechtelijke politie de Chinees in de boeien slaat als hij zich op het Belgische grondgebied begeeft, zo weet Het Nieuwsblad.

"Gokmaffia beïnvloedde onze wedstrijden"

Bovendien gaan de mensen bij Patro er ook van uit dat Woo deel uitmaakt van de gokmaffia. Oud-voorzitter Guy Craybex: “We hadden geen bewijzen, maar we vermoedden dat onze club werd gebruikt voor het witwassen van geld en het beïnvloeden van wedstrijden voor de gokmaffia. Vorig seizoen waren er abnormaal veel rode kaarten en penalty’s."

"Onze trainers Guido Brepoels en Danny Boffin stapten gedegouteerd op. Nu is Stijnen de coach. De resultaten zijn nu weer goed, maar we houden ons hart vast voor wat er woensdag gebeurt. We riskeren met de overname door Azimi van de regen in de drop terecht te komen.”

Volgens Stijn Stijnen heeft Azimi enkel goede bedoelingen. Hij zou een echt voetbaldier zijn en probeerde zich eerder al in te kopen bij Roda JC en KV Oostende. De Iraniër zou potentieel zien in Patro en de club nu voor een goede prijs kunnen overnemen.

"Zolang Woo op de achtergrond aanwezig blijft, houd ik mijn hart vast"

Ex-jeugdvoorzitter Jan Kohlbacher twijfelt dan weer aan de goede intenties van Azimi. “Als de ­bedoelingen van Azimi eerbaar zijn, waarom moeten dan alle Vlaamse leden van de club vertrekken en mogen de buitenlanders blijven zitten?"

"Sommige van die mensen die worden ontslagen, werken al meer dan 40 jaar als vrijwilliger voor de club. Dat zijn kleinmenselijke drama’s. Ik heb geen redenen om te twijfelen aan de intenties van Azimi, maar zolang Woo op de achtergrond aanwezig blijft, houd ik toch mijn hart vast.”

Poll: Geloof jij dat het goed komt met Patro Eisden?

TAGS  I  Club Brugge  I  Patro Eisden

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024