"PSG speelt vals: Uitsluiting in Champions League"

Dinsdag 30 oktober 2018 - 23:45   I   door Redactie

Paris Saint-Germain hoort niet thuis in de Champions League. Dat is de harde boodschap van Javier Tebas, de voorzitter van La Liga.

"Wij vinden dat PSG niet voldoet aan de criteria van de UEFA voor Financial Fair Play. Hun sponsorinkomsten worden overdreven. Zij worden gesponsord door een staat, niet door een bedrijf. De bedragen die betaald worden zijn oneerlijk en niet evenredig met de waarde van het sponsorschap", aldus Tebas.

"Elke club die heel veel geld krijgt van een sponsor die eigenlijk geen echte sponsor is, bedreigt de stabiliteit van het Europese voetbal. Dat heeft ook voor een enorme inflatie gezorgd op de transfermarkt. Andere grote clubs moeten nu ineens veel meer betalen door de intrede van door een staat gesponsorde clubs."

De UEFA gaf eerder al aan dat de sponsorinkomsten in evenwicht moeten worden gebracht. "Dat bewijst dus dat PSG vals heeft gespeeld. Ik vind dat dergelijk gedrag aangepakt moet worden door de UEFA. Ik vind dat een club die vals heeft gespeeld, niet mag uitkomen in de Champions League. Dat heb ik al vaker gezegd."

Poll: Moet PSG uitgesloten worden in de Champions League?

TAGS  I  PSG

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024