Schokkende onthullingen: 'Vertenten en Delferière speelden de hele tijd vals'

Schokkende onthullingen: 'Vertenten en Delferière speelden de hele tijd vals'
Woensdag 31 oktober 2018 - 07:24   I   door Redactie

Het net sluit zich rond Bart Vertenten. Twee dagen voor de bewuste wedstrijd tussen Antwerp en Eupen belde Dejan Veljkovic nog met de ref, zo meldt Het Laatste Nieuws. Ook met Sebastien Delferière waren er tal van telefoontjes.

"Om een idee te geven: Vertenten en Veljkovic belden tientallen keren op een paar maanden. Delferière en Veljkovic honderden keren. Ze belden maandenlang zelfs meer dan één keer per dag met elkaar", meldt Het Laatste Nieuws.

"Voor het gerecht is het zonneklaar: Delferière is omkoopbaar. Hij laat zich door Veljkovic ook trakteren op dure geschenken. Zo krijgt hij volgens het onderzoek voor de geboorte van zijn baby 500 euro gestort van de makelaar. Veljkovic regelt voor de scheidsrechter ook een korting bij de aankoop van een nieuwe VW Tiguan."

Vertenten

"De inhoud van de telefoontjes tussen Vertenten en Veljkovic geven de speurders naar verluidt nog meer het gevoel dat er van alles niet pluis is", vervolgt Het Laatste Nieuws. "De twee doen té verdacht. Zo horen ze Veljkovic op een dag aan Vertenten vertellen dat hij morgen naar de match gaat waar Vertenten ook zal zijn. Veljkovic zegt dat hij zal doen alsof ze elkaar niet kennen. "Perfect", horen de speurders aan de andere kant.

"Op 3 maart fluit Vertenten Antwerp-Eupen. Twee dagen daarvoor heeft hij een gemiste oproep van Veljkovic. Hij belt terug. Veljkovic zegt hem dat het zaterdag een goede match moet worden. "Antwerp moet winnen, hé." De speurders horen Vertenten zeggen dat er wellicht geen videoref zal zijn. "Da's makkelijker", zegt Vertenten volgens hen. Veljkovic noemt die match zonder videoref "beter"."

"Over Antwerp-Eupen herhaalt Veljkovic volgens het onderzoek nog enkele keren dat het belangrijkste is dat Antwerp wint. Verder zegt hij dat ze best niets meer vertellen aan de telefoon, "omdat je nooit weet wie er meeluistert". Hij zegt wel nog dat hij bij sportkranten zal lobbyen voor een goede score voor Vertenten. De ref blikt terug op de mooie punten die hij eerder al kreeg. Veljkovic streelt zijn ego: "Ik heb het gezegd hé: je moet de beste worden nu Sébastien geblesseerd is.""

Poll: Moeten deze refs zwaar gestraft worden?

TAGS  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Eupen

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024