'Ongelofelijk drama voor Neymar'

'Ongelofelijk drama voor Neymar'
Woensdag 31 oktober 2018 - 16:30   I  

De Braziliaanse vedette Neymar zit in viezer papieren. De aanvaller van Paris Saint-Germain riskeert een gevangenisstraf van vier tot zes jaar omwille van onregelmatigheden bij zijn transfer van Santos naar FC Barcelona.

De Spaanse magistraat is van mening dat Neymar een celstraf van vier tot zes jaar verdient en daarom verhuist de zaak nu van de centrale kamer naar de strafkamer van de rechtbank in Madrid. In de strafkamer zullen drie rechters zich vervolgens over de zaak buigen.

Het is een publiek geheim dat bij de transfer tussen Santos en Barcelona enkele speciale financiële constructies werden opgezet die niet helemaal koosjer zijn. Een grondig onderzoek wees uit dat Barcelona minstens 83 miljoen euro betaalde voor Neymar, terwijl de Catalaanse topclub in eerste instantie sprak over een kostenplaatje van 57,1 miljoen euro.

Ook Barcelona moet zich verantwoorden

Naast Neymar en zijn ouders, die bij de transfer van hun zoon 40 miljoen euro verdienden, moeten ook huidig Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu en zijn voorganger Sandro Rossell voor de rechtbank verschijnen wegens vermoedelijke corruptie bij de transfer. Een datum voor het proces is er voorlopig nog niet, maar Neymar en co zitten in vieze papieren…

Poll: Zal Neymar naar de gevangenis moeten?

TAGS  I  Barcelona  I  Santos  I  PSG

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024