Degryse is duidelijk: “Hij kan de doelman van Club Brugge worden”

Degryse is duidelijk: “Hij kan de doelman van Club Brugge worden”
Dinsdag 06 november 2018 - 17:02   I  

Club Brugge kende de voorbije maanden al de nodige problemen met zijn doelmannen. Aan het begin van dit seizoen moest Karlo Letica dé verlosser worden, maar ook de Kroaat werd ondertussen aan de kant geschoven. En zo maakte Ethan Horvath zijn wederoptreden tussen de palen.

Analist Marc Degryse gelooft in het kunnen van Horvath. "De nul houden, dat is de basis van een overwinning. Voor Ethan Horvath is het duel tegen Monaco dé wedstrijd om iedereen te overtuigen. Hij moet tonen dat hij stappen heeft gezet en mentaal sterker is geworden. Horvath mag niet meer twijfelen, zoals dat bij de tegengoal in Genk toch weer een beetje het geval was.”

“Als hij een betrouwbaar sluitstuk blijkt te zijn, is hij misschien vertrokken als vaste nummer één”, voorspelt Degryse. “En dat geeft ook vertrouwen aan de verdedigers. Een goeie organisatie en een doelman die punten pakt en de nul houdt: dat kan de sleutel zijn voor een overwinning. Ik ben er immers van overtuigd dat de mannen aan de overzijde zullen scoren.”

Voortbouwen

“Als Club kan voortbouwen op het goeie van zaterdag in Genk, dan pas kunnen ze stappen zetten. In Genk heeft Horvath één goeie, noodzakelijke redding moeten doen waarmee hij een punt heeft gepakt, want veel kansen hebben ze niet weggegeven. Daar moeten hij en Club nu op voortbouwen”, besluit Degryse.

Poll: Wie moet volgens jou eerste doelman van Club Brugge worden?

TAGS  I  Club Brugge  I  Monaco

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024