'Nieuw trainersontslag in Jupiler Pro League op komst'

'Nieuw trainersontslag in Jupiler Pro League op komst'
Woensdag 07 november 2018 - 08:46   I  

Komend weekend staat de vijftiende speeldag in de Jupiler Pro League op het programma, waarna een interlandbreak volgt. Dat betekent dat het enkele cruciale dagen worden voor sommige coaches.

Zo heeft Yannick Ferrera dringend nood aan een overwinning bij Waasland-Beveren. De fusieclub won dit seizoen nog maar één wedstrijd en zag hoe Sporting Lokeren en Zulte Waregem tijdens de voorbije speeldagen punten sprokkelden. Beide teams hijgen nu in de nek van Ferrera en zijn ploeg - nooit een fijn gevoel.

Sport/Voetbalmagazine meldt dat de druk op Ferrera toeneemt. Een ontslag is misschien wel in de maak. "Dirk Huyck is er niet meer om een en ander te corrigeren. Hij is betrokken in de affaire en mag van het gerecht geen contact hebben met het voetbal", staat er te lezen in het weekblad.

Match op Cercle Brugge is levensbelangrijk

"Dat zorgt ook wel voor iets meer interne rust, hoor je. Huyck kwam elke dag langs en legde wat druk op de trainer. Interim-voorzitter Jozef Van Remoortel is een ander type: hij moeit zich amper met het sportieve."

Toch staat Ferrera steeds meer ter discussie. "Door het uitblijven van een tweede zege is de rust nu wel weg. Vorige week voelde je de spanning. Sportief directeur Danny De Maesschalck probeert die in gesprekken en door aanwezigheid op training weg te nemen. ‘De kunst is nu om rustig te blijven.’ Tegelijk beseft hij dat de match van zaterdag op Cercle een belangrijke is", schrijft Sport/Voetbalmagazine tot slot nog.

Poll: Moet Waasland-Beveren Ferrera ontslaan?

TAGS  I  Waasland-Beveren

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024