Dit is de reden waarom Vertenten en co nog steeds in de cel zitten

Dit is de reden waarom Vertenten en co nog steeds in de cel zitten
Woensdag 07 november 2018 - 12:06   I  

Het is ondertussen al bijna een maand geleden dat er een groot schandaal in de Belgische voetbalwereld uitlekte. Het onderzoek naar fraude, witwaspraktijken en matchfixing in de Jupiler Pro League loopt nog steeds en tal van bekende figuren zitten ook nog achter de tralies.

Momenteel zitten nog steeds zeven verdachten in de cel. Onder hen spelersmakelaar Mogi Bayat en Dejan Veljkovic én scheidsrechter Bart Vertenten. Waarom zitten zij nu eigenlijk nog steeds vast?

VRT-justitiejournalist Philip Heymans legt het uit bij Sporza. "Het is belangrijk te weten dat de verdachten niet worden opgesloten als straf. Wel omdat de onderzoeksrechter dat nodig vindt voor het onderzoek. Hij ziet bepaalde redenen om ze op te sluiten."

"Verdachten kunnen bewijsmateriaal laten verdwijnen"

"De onderzoeksrechter kan bijvoorbeeld oordelen dat er aanwijzingen zijn dat verdachten zouden vluchten of onderduiken. Een andere reden is mogelijk dat hij wil vermijden dat verdachten contact hebben met de buitenwereld of andere verdachten. Zo kunnen ze bijvoorbeeld hun verhalen niet op elkaar afstemmen", vervolgt Heymans.

"Nog een reden om iemand op te sluiten is angst dat een verdachte bewijsmateriaal zal doen verdwijnen als hij op vrije voeten komt. Computers en telefoons zijn bijvoorbeeld in beslag genomen, maar het kan altijd dat speurders nog iets vergeten zijn."

Poll: Is het een goede zaak dat de verdachten nog steeds aangehouden zijn?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024