"Dit is Anderlecht niet meer: geen kwaliteit en middelmatige spelers"

Woensdag 07 november 2018 - 21:37   I   door Redactie

Morgen neemt Anderlecht het op tegen Fenerbahçe in de Europa League. Club-icoon Georges Heylens heeft er alvast geen goed oog in. "De verdediging is zoals de rest van de ploeg: middelmatig."

Rechtsachter Georges Heylens was er bij toen Anderlecht 53 jaar geleden voor het laatst een clean sheet kon houden in een Europese wedstrijd buitenshuis. Toen ook tegen uitgerekend Fenerbahçe. “Maar de tijden zijn flink veranderd”, vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. "Het doet mij pijn aan het hart, want dit is Anderlecht niet meer. Vroeger stond de club voor kwaliteit én inzet. Nu lopen er enkel modale spelers die geen duels winnen.”

"De verdediging is een groot probleem. Jongeren die alles te bewijzen hebben. En zelfs Sanneh, die zoveel miljoenen kostte, toonde zijn waarde nog niet. Het zijn allemaal geen échte toppers. Met zo'n defensie zou je middenveld dubbel zo hard moeten werken, maar ook dat ontbreekt."

Toekomst

“Ik wil trouwens niemand kwaad maken met mijn woorden”, gaat de 67-voudig Rode Duivel verder. “Anderlecht blijft voor altijd mijn club. Maar ik hoop dat de club opnieuw vanaf nul begint om weer een grote naam te worden in Europa."

Poll: Heeft Anderlecht de zwakste verdediging in jaren?

TAGS  I  Anderlecht

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024