Nieuw en schrijnend schandaal zet Belgisch voetbal helemaal op zijn kop

Nieuw en schrijnend schandaal zet Belgisch voetbal helemaal op zijn kop
Zaterdag 10 november 2018 - 08:48   I  

Het onderzoek naar fraude, witwaspraktijken en matchfixing in de Jupiler Pro League is nog volop aan de gang, maar er is alweer sprake van een nieuw schandaal in ons land. Pierre François, CEO van de Pro League, ligt immers zwaar onder vuur omdat Moeskroen een licentie kreeg terwijl hij communiceerde dat de club in handen was van een spelersmakelaar.

Het is Football Leaks dat het nieuws naar buiten bracht. François zou twee jaar geleden maar al te goed op de hoogte zijn geweest van het feit dat Moeskroen in handen was van een spelersmakelaar, maar toch kreeg de Henegouwse club niet veel later een licentie.

"François moet de eer aan zichzelf houden"

Het Nieuwsblad meldt dat binnen de Pro League zwaar getild wordt aan de onthullingen over François. “Als François niet recht in zijn schoenen staat, zou hij beter de eer aan zichzelf houden”, zegt een bestuurslid van de Pro League in de krant.

Michel Louwagie, CEO van AA Gent, stelt zich ook vragen bij de onthullingen. “Als dit waar blijkt te zijn, stel ik voor dat Coucke een raad van bestuur bij elkaar roept waar we dan uitleg kunnen vragen aan François.”

(Lees verder onder de foto)

Clubs uit 1B ondernemen actie

Het Nieuwsblad meldt tot slot dat vooral de clubs uit 1B furieus zijn. "In 1B worden de messen gewet, vooral bij de clubs die ten voordele van Moeskroen degradeerden. Westerlo-manager Wijnants heeft de komende week al een onderhoud met François om uitleg te vragen maar daar blijft het niet bij."

"Alle clubs uit 1B, op KV Mechelen na, komen donderdag samen om over een gezamenlijk standpunt te praten. Onder meer OHL en Westerlo overwegen (opnieuw) juridische stappen omdat Moeskroen zijn licentie onrechtmatig zou hebben verkregen."

Poll: Moet François ontslag nemen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot Wilrijk  I  Westerlo

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024