Pijnlijk voor RSCA: "Hein zei dat ik weg moest. Opdracht van Coucke"

Pijnlijk voor RSCA:
Zaterdag 10 november 2018 - 09:16   I  

RSC Anderlecht presteert dit seizoen uiterst wisselvallig. De zomeraankopen van Marc Coucke en Luc Devroe werden zo goed als allemaal al op de korrel genomen. Wat het extra pijnlijk maakt, is dat paars-wit tijdens de voorbije mercato ook enkele van zijn ervaren sterkhouders verpatste.

Zo moest ook Kara Mbodj vertrekken. De Senegalees kampte de voorbije seizoenen meermaals met blessureleed, maar bewees paars-wit ook heel wat diensten. Toch kreeg in het tussenseizoen te horen dat hij mocht uitkijken naar een nieuwe werkgever. Uiteindelijk belandde de 28-jarige Kara bij het Franse Nantes. Een blunder van Coucke en Devroe? Daar lijkt het toch wel op, ja.

"Ik wilde gerust bij Anderlecht blijven"

Volgens Hein Vanhaezebrouck mist het huidige Anderlecht immers een leider zoals Kara. "Jammer, maar te laat, hè", zegt de sterke verdediger in Het Nieuwsblad. "Het was ook niet dat ik per se wou vertrekken zoals Anderlecht vaak laat uitschijnen. Integendeel, ik wilde gerust blijven."

"Anderlecht is mijn familie, maar deze zomer kwam de trainer bij mij om me te melden dat ik moest gaan. Opdracht van het nieuwe bestuur, zei hij. Frustrerend, want enkele jaren geleden miste ik een transfer naar Engeland (naar Leicester, nvdr.) omdat Anderlecht me toen tegenhield."

"Anderlecht had me meer tijd kunnen geven"

"Ach, ergens kan ik ook wel begrijpen dat er twijfels waren, want ik had negen maanden niet gespeeld door die knieblessure", vervolgt de Senegalees. "Daarom maakte ik ook geen heisa deze zomer. De revalidatie duurde wat langer dan verwacht en uiteindelijk waren er twee operaties in Barcelona voor nodig, maar Anderlecht had me meer tijd kunnen geven."

"Nu is mijn knie weer in orde en je ziet dat ik weer speel bij Nantes. We trainen twee keer per dag en soms hebben we drie matchen in de week. De leeuw in mij is niet dood", besluit Kara.

Poll: Had Anderlecht Kara moeten houden?

TAGS  I  Anderlecht  I  Nantes

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024