‘PSG kan Neymar niet meer betalen: Vertrek dreigt'

‘PSG kan Neymar niet meer betalen: Vertrek dreigt'
Zondag 11 november 2018 - 15:41   I   door Redactie

Toen Neymar verrassend genoeg FC Barcelona verliet voor PSG, legden de Parijzenaren maar liefst 252 miljoen euro op tafel. Een grote som geld, maar de verwachting van de topclub was dat die dure transfer zichzelf zou terugverdienen… helaas, zo blijkt nu.

Football Leaks berekende dat PSG jaarlijks rond de 100 miljoen euro aan extra inkomsten moest genereren om geen verlies te maken op de transfers van Neymar en Mbappé. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Vooral de truitjes, merchandising en extra tickets die verkocht worden, zijn sinds de komst van Neymar een grote bron van inkomsten, maar het blijkt ‘net’ niet genoeg te zijn. De verkoop brengt jaarlijks zo’n 30 miljoen euro op en dus 70 (!) miljoen euro te weinig.

Vertrek Neymar

Als dit zo verder gaat zal PSG één of meerdere toppers moeten laten gaan. Dan wordt in de eerste instantie natuurlijk naar Neymar of Mbappé gekeken. Jean-Claude Blanc, de directeur-generaal van PSG heeft er echter een goed oog in: “De inkomsten stijgen geleidelijk. De tv-rechten gaan binnen 2 jaar verhogen. Het komt wel in orde”.

Of het echt in orde komt, valt natuurlijk nog af te wachten.

Poll: Denk je dat Neymar PSG snel zal moeten verlaten?

TAGS  I  PSG

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024