Vandenbempt weet meer: "Die conclusie heeft Marc Coucke nu ook getrokken"

Vandenbempt weet meer:
Maandag 12 november 2018 - 14:12   I  

Het draaide dit seizoen nog niet zoals verwacht bij RSC Anderlecht. De ploeg die Marc Coucke en Luc Devroe tijdens de zomer samenstelden blijkt niet sterk genoeg te zijn om voor de titel te strijden. En dat beseft Coucke ondertussen maar al te goed.

"Dat de kritiek op Anderlecht de laatste weken te hard zou zijn geweest, vind ik niet. De balans na de heenronde is gewoon negatief: een blamage in de beker tegen Union, na 4 duels uitgeschakeld in een bescheiden groep in de Europa League. Dat is toch een kaakslag voor het fiere Anderlecht", steekt Peter Vandenbempt van wal bij Sporza.

Desondanks is paars-wit nog lang niet uitgeteld voor de titel. "In de competitite kan het wel tevreden zijn over de kleine kloof met Club en Genk, maar niet met het gebrek aan niveau, kwaliteit en spektakel in te veel matchen", vervolgt Vandenbempt.

"Te veel middelmaat, gebrek aan persoonlijkheid en kwaliteit"

"In vergelijking met Club en Genk zijn er wel een aantal geldige excuses. Ze moesten een totaal nieuwe ploeg bouwen, terwijl de club in transitie was, er waren heel veel blessures en er was de min of meer mislukte transferperiode. Die conclusie heeft nu ook Marc Coucke getrokken."

"Er is iets te veel middelmaat, gebrek aan persoonlijkheid en kwaliteit in bepaalde compartimenten. In januari moet paars-wit fors corrigeren. Als je dat allemaal optelt, dan kan ik me voorstellen dat Vanhaezebrouck gezien de omstandigheden denkt dat de opgelopen schade in de competitie nog erg meevalt", besluit Vandenbempt.

Poll: Kan Anderlecht dit seizoen nog kampioen worden?

TAGS  I  Anderlecht

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024