"Daarom zit Anderlecht in crisis en Club Brugge niét"

Maandag 12 november 2018 - 16:36   I  

Halverwege de reguliere competitie hijgt RSC Anderlecht, ondanks enkele moeilijke maanden, in de nek van de nummers één, twee en drie: KRC Genk, Club Brugge en Antwerp. Eén groot verschil: bij paars-wit was het al meermaals crisis, bij Club Brugge bijvoorbeeld niét.

Hoe komt dat toch? Ludo Vandewalle, chef voetbal bij Het Nieuwsblad, zoekt naar antwoorden. "Club Brugge staat tweede en heeft nog maar één puntje meer dan Anderlecht. Toch is er een duidelijke verklaring waarom in Brugge het woord crisis nog niet viel en dat woord bij Anderlecht nooit ver weg is."

"Club Brugge speelde al enkele referentiewedstrijden, in de competitie en Europees, terwijl dat bij Anderlecht nog niet het geval is", benadrukt Vandewalle. "Paars-wit werd al veel uitgefloten, terwijl dat in Brugge nog niet gebeurde. En dat is zeker niet alleen door het feit dat het DNA van de regerende landskampioen anders is dan dat van de recordkampioen."

"Club Brugge zakt nog niet door de bodem"

"Club Brugge verloor twee keer, maar zakte nog niet door de bodem. Dat deed Anderlecht wel. Al veel te veel voor een club met die status. Maar dus slechts één puntje verschil", besluit Vandewalle.

Poll: Wie heeft de beste ploeg?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024