Bart Vertenten zet onderzoek 'Propere Handen' helemaal op zijn kop

Bart Vertenten zet onderzoek 'Propere Handen' helemaal op zijn kop
Maandag 12 november 2018 - 12:51   I  

Nieuwe en ietwat onverwachte wending in het dossier 'Propere Handen'. Scheidsrechter Bart Vertenten, die al een maand in de cel zit op verdenking van matchfixing, heeft een belangrijke slag thuisgehaald. Onderzoeksrechter Joris Raskin wordt immers van het dossier gehaald.

Het wrakingsverzoek van Bart Vertenten tegen onderzoeksrechter Joris Raskin is ontvankelijk en gegrond, zo heeft het Antwerpse hof van Beroep beslist. Dat wil zeggen dat Raskin nu wordt vervangen door een andere onderzoeksrechter. Op deze manier loopt het onderzoek vertraging op, want de vervanger van Raskin zal zich eerst grondig in het dossier moeten verdiepen.

Belangenvermenging

Hans Rieder, de advocaat van Vertenten, liet openlijk verstaan dat hij eiste dat Raskin van het onderzoek werd gehaald. Raskin was in het begin van het onderzoek nog lid van de licentiecommissie van de Belgische Voetbalbond (KBVB) en daarom wordt hem belangenvermenging verweten.

In eerste instantie leek het erop dat de wraking van Vertenten op niets zou uitdraaien, maar de arbiter haalt nu toch zijn slag thuis. Raskin wilde aanvankelijk niet opstappen, maar moét nu wel een stap opzij zetten na deze beslissing van het Hof van Beroep.

Poll: Begrijp jij dat Raskin van het onderzoek wordt gehaald?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot Wilrijk

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024