Dury wordt neergesabeld: "Ik hoop dat ze hem weken naar de tribune sturen"

Dury wordt neergesabeld:
Maandag 12 november 2018 - 15:10   I  

De videoref zorgde tijdens de voorbije speeldagen in de Jupiler Pro League voor enkele discutabele fases. Gert Verheyen en vooral Francky Dury lieten hun ongenoegen over enkele arbitrale beslissingen duidelijk blijken. Die laatste krijgt nu zelf de wind van voren.

"Vooral in Antwerp-Oostende gaf de VAR niet thuis" analyseert ex-ref Serge Gumienny in Het Belang van Limburg. "Eerst had hij een strafschop moeten geven voor hands van Rodrigues. En daarna moesten er nog drie rode kaarten vallen in de plaats van één. Mbokani trapte duidelijk na en ook voor die fout van Bolingi kon de uitsluiting volgen."

"Van Driessche had de match niet in de hand"

"Ik stel me vooral de vraag waarom de VAR enkel bij die fout van Nkaka, die wel terecht rood kreeg, tussenbeide kwam. Als de VAR zich meteen had laten gelden bij dat handspel, hadden we die vuile overtredingen daarna misschien niet meer gezien. Nu voelden de spelers dat de ref het niet echt in de hand had.”

“Bram Van Driessche heeft nochtans al veel goeie matchen gefloten", gaat Gumienny verder. "Het arbitrale team kan nu eenmaal ook een offday hebben. Dat Oostende-trainer Gert Verheyen het achteraf had over te slechte refs in ons land vind ik dus sterk overdreven. Ik vind net dat ze de laatste weken op hoog niveau fluiten."

(Lees verder onder de foto)

Schorsing voor Dury

Gumienny ergert zich nog meer aan Zulte Waregem-coach Dury. "Ook Francky Dury kon het weer niet laten om zijn gal te spuwen. Hij zei zelfs letterlijk dat het hem niet interesseert wat scheidsrechtersbaas Verbist zegt."

"De Pro League heeft er recent op gehamerd om te stoppen met die openlijke kritiek op de arbitrage. Wel, nu zou ik als bond dan een signaal geven door Dury voor een paar weken naar de tribune te sturen. In Engeland wordt zo'n gedrag niet getolereerd.”

Poll: Moet Dury geschorst worden na zijn uitval?

TAGS  I  Zulte Waregem  I  Antwerp  I  KV Oostende  I  Lokeren

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024