Anthony Van Loo (30) moet noodgedwongen stoppen met voetballen

Anthony Van Loo (30) moet noodgedwongen stoppen met voetballen
Maandag 12 november 2018 - 17:42   I  

Anthony Van Loo (30) is profvoetballer af. Dat heeft de verdediger maandagnamiddag zelf bekendgemaakt via de sociale media. De speler van KV Kortrijk revalideerde van een hartoperatie, maar heeft in overleg met zijn dokters beslist om niet terug te keren op het hoogste niveau.

"Anthony Van Loo zat deze voormiddag samen met de clubleiding van KV Kortrijk om het nieuws mee te delen", klinkt het op de webstek van KVK. "Nadat hij eind vorig seizoen op 11 mei 2018 in de thuiswedstrijd tegen Moeskroen neerviel en een schok kreeg van zijn defibrilator, onderging Anthony een hartoperatie."

"Sinds die succesvolle operatie was Anthony aan het revalideren. Vorige week moest Anthony op een tussentijdse consultatie gaan, na dit gesprek maakte Anthony samen met zijn familie de keuze om zijn actieve voetbalcarrière te beëindigen."

"De ganse KVK-familie steunt Van Loo en zijn familie"

"De ganse KVK-familie steunt onze Kerel en zijn familie. We wensen als club ook te benadrukken dat we Anthony en zijn familie deze beslissing in alle seriniteit willen laten verwerken. Bedankt, Anthony, voor de vele mooie voetbaljaren! Eens een Kerel, altijd een Kerel!", besluit Kortrijk.

Van Loo zelf schreef een pakkende boodschap. "Sinds mijn 4 jaar werd voetbal al mijn grote passie. Zelfs als kind zette ik al meteen alles op alles om mijn droom waar te maken: een carrière als voetballer! Na heel hard werken, kwam die droom uit. Ze begon bij KSV Roeselare, vervolgens bij KV Mechelen en nu KV Kortrijk. Die carrière verliep met hoogtes, maar ook veel laagtes. Meerdere blessures kruisten mijn pad."

(Lees verder onder de foto)

"Ik wil mezelf niet duwen tot een niveau waar ik niet meer zal geraken"

"Afgelopen week donderdag had ik een algemeen evaluatiegesprek met mijn cardiologen Brughada & La Meir. Naar aanleiding van dat gesprek heb ik de pijnlijke beslissing gemaakt om een punt te zetten achter mijn voetbalcarrière. De revalidatie na mijn laatste operatie verloopt niet zo vlot als ik had gehoopt, ook mijn fysiek is nog ver van hoe het zou moeten zijn om verder te gaan. Ik kies er dan ook voor om in “alle schoonheid” mijn carrière af te sluiten en mezelf niet te duwen tot een niveau waar ik niet meer zal geraken."

"Ik wil KV Kortrijk bedanken om mij tijdens deze revalidatieperiode enorm te steunen en te blijven geloven in mij. Daarnaast wil ik ook mijn vorige clubs bedanken, KSV Roeselare en KV Mechelen voor de mooie jaren en mijn spelersmakelaar Marc Van Laere voor de goeie samenwerking. Ook wil ikzelf en mijn gezin onze dankbaarheid uiten aan dokter Pedro Brughada en La Meir voor mij te omringen met de allerbeste zorgen. Wat hierna zal komen is me compleet onbekend, mijn passie blijft voetbal. Bedankt alvast voor jullie steun de afgelopen maanden. Ik zal het missen!"

Van Loo speelde doorheen zijn carrière achtereenvolgens bij KSV Roeselare, KV Mechelen en KV Kortrijk. In de jeugd was hij actief bij Club Brugge en Cercle Brugge.

TAGS  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024