Bom onder 'Propere Handen' heeft gevolgen: "Bart Vertenten komt vrij"

Bom onder 'Propere Handen' heeft gevolgen:
Maandag 12 november 2018 - 19:15   I   door Redactie

Er is geen enkele reden meer om Bart Vertenten vast te houden. Dat zegt zijn advocaat Hans Rieder. Hij verwacht dat de ref vrij zal komen.

Onderzoeksrechter Joris Raskin werd van het onderzoek gehaald. “Het hof van beroep heeft mij volledig gevolgd in mijn argumentatie”, aldus Rieder. “Onderzoeksrechter Raskin had twee petjes op toen hij zijn onderzoek naar voetbalfraude startte: één van de licentiecommissie van de voetbalbond en één van onderzoeksrechter bij het gerecht in Tongeren. Dat is belangenvermenging. Ik had niet anders verwacht dan dat het hof van beroep hem van het onderzoek zou halen.”

Vertenten moet aanstaande donderdag voor de Kamer van Inbeschuldiging in Antwerpen verschijnen. Rieder verwacht dat zijn cliënt vrijkomt. “Ik heb deze wraking van de onderzoeksrechter aan mijn argumenten toegevoegd om de heer Vertenten vrij te krijgen. Onderzoeksrechter Raskin wilde hem langer in de cel houden. Nu Raskin gewraakt wordt wegens een schijn van partijdigheid, zie ik geen reden waarom Vertenten langer in de gevangenis moet blijven.”

Poll: Geloof jij in de onschuld van Vertenten?

TAGS  I  Propere Handen

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024