Nieuwe onthullingen: "Afgezette onderzoeksrechter Raskin is fan van deze JPL-club"

Nieuwe onthullingen:
Dinsdag 13 november 2018 - 13:45   I   door Redactie

Joris Raskin werd van het onderzoek naar het schandaal in het Belgische voetbal gehaald. Hans Rieder, de advocaat van Bart Vertenten, wraakte de onderzoeksrechter.

De Morgen komt met nieuwe onthullingen over Raskin. "Vanaf 27 februari, net voor het ingaan van de voorlaatste competitiedag, laat Raskin ook de gsm's afluisteren van directieleden Thierry Steemans en Stefaan Vanroy van KV Mechelen. Op zaterdag 3 maart woont hij als vip de wedstrijd Antwerp - KAS Eupen bij. Rond die tijd hangt de degradatie van ofwel Eupen ofwel KV Mechelen af van het aantal doelpunten", schrijft de krant.

"Bart Vertenten fluit bij 1-0 voor de Great Old een strafschop die het saldo in het nadeel doet kantelen van Eupen. Als supporter van Sint-Truiden is Raskin erg gevoelig voor wedstrijdvervalsing. Het kostte zijn eigen club in 2008 de degradatie. Hij vraagt in het stadion de rushes op van de langs de zijkant gemaakte beeldopnamen van de penaltyfase en ziet zijn vermoeden bevestigd: Vertenten floot een fout buiten de 16 meter, niet erin."

Wat hij niet doet is beslag laten leggen op de rushes. Als advocaat Hans Rieder ze achteraf wil opvragen, blijken ze overschreven. Beelden van een Antwerp-supporter op YouTube laten achteraf zien dat Vertenten de strafschop floot op aangeven van zijn assistent Yves De Neve, maar Raskin is zeker van zijn stuk. Het eerste wat hij op maandag 5 maart doet, is ook Bart Vertenten onder tap zetten. Vanaf 6 maart worden ook Dirk Huyck (Waasland-Beveren) en Paul Allaerts (Moeskroen) afgeluisterd door de politie. Pas op 18 maart stapt Raskin uit de licentiecommissie van de KBVB. Te laat, om zich nog te kunnen ontdoen van een 'schijn van partijdigheid'."

Poll: Is de onderzoeksrechter volgens jou in de fout gegaan?

TAGS  I  Sint-Truiden

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024