Football Leaks: 'Van Holsbeeck nam ongezien risico bij Anderlecht'

Football Leaks: 'Van Holsbeeck nam ongezien risico bij Anderlecht'
Dinsdag 13 november 2018 - 15:45   I   door Redactie

Anderlecht had in januari van dit jaar blijkbaar veel over om Lazar Markovic te huren van Liverpool. Manager Herman Van Holsbeeck ging zelfs héél ver om de Serviër te strikken. Dat blijkt uit documenten van Football Leaks die De Standaard kon inkijken.

Om Markovic te mogen huren van Liverpool wilden de Reds een toestemming om te spreken met toptalent Jérémy Doku. De 16-jarige spits mag al meedoen met het beloftenelftal.

In januari was Doku nog geen 16 en dus moest Liverpool toestemming hebben van Anderlecht. Die kreeg het in ruil voor Van Holsbeeck. Zo had RSCA zijn groot talent kwijt kunnen zijn. Een enorm risico dus. In de zomer gaf voorzitter Marc Coucke Doku echter een profcontract, een transfer naar Liverpool kwam er niet.

"De eerste ploeg presteerde niet naar behoren. Het enige alternatief dat we toen hadden, was Markovic huren mét een clausule dat Liverpool met Doku mocht praten. Achteraf bekeken is die clausule misschien problematisch, maar toen hadden we geen andere keuze", zegt manager Herman Van Holsbeeck.

Poll: Was Van Holsbeeck een betere sportief manager dan Devroe bij RSCA?

TAGS  I  Anderlecht  I  Liverpool

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024