Geen 'Propere Handen' in Moeskroen: 3 bestuursleden opgepakt

Geen 'Propere Handen' in Moeskroen: 3 bestuursleden opgepakt
Woensdag 14 november 2018 - 10:52   I  

Nieuwe wending in het onderzoek naar fraude, witwaspraktijken en matchfixing in de Jupiler Pro League. Het gerecht is binnengevallen bij Moeskroen. Ook bij de Belgische Voetbalbond (KBVB) en het BAS zijn de speurders binnengevallen.

De huiszoekingen kaderen in het onderzoek Propere Handen. Er is sprake dat Moeskroen zijn licentie op een frauduleuze manier zou gekregen hebben. Verder onderzoekt het gerecht ook de schimmige aandeelhoudersstructuur bij Les Hurlus. In totaal werden er zeven huiszoekingen uitgevoerd, zo meldt Le Soir.

Het Nieuwsblad meldt dat Moeskroen in vieze papieren zit. "Het onderzoek zou zich toespitsen op de manier waarop de club haar licentie kreeg voor eerste klasse en op de schimmige aandeelhoudersstructuur van de club."

Makelaars aan het hoofd

"Het gerecht beschikt over aanwijzingen dat makelaars aan het hoofd staan van Moeskroen en onderzoekt de mogelijke illegale herkomst van het geld", besluit de krant.

Update 14/11 - 10:50

Bij de invallen zijn drie bestuursleden van de eersteklasser opgepakt en meegenomen voor verhoor. Dat nieuws werd bevestigd door het federale parket. Om wie het precies gaat, zal nog moeten blijken.

Poll: Geloof jij dat Moeskroen zijn licentie op een eerlijke manier gekregen heeft?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot Wilrijk  I  Moeskroen

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024