‘Anderlecht zet opmerkelijke constructie op poten voor toptransfer’

‘Anderlecht zet opmerkelijke constructie op poten voor toptransfer’
Woensdag 14 november 2018 - 17:05   I  

Er is dezer dagen heel wat te doen omtrent de tegenvallende zomermercato van RSC Anderlecht. Tal van spelers voldoen niet en blijken een flop te zijn. Aan de kwaliteiten van één speler in het bijzonder wordt evenwel niet getwijfeld: Landry Dimata.

Anderlecht nam de beloftevolle aanvaller afgelopen zomer op uitleenbasis over van VfL Wolfsburg en lichtte ondertussen ook al de aankoopoptie in het huurcontract. Of verliep het toch anders?

Volgens Sport/Voetbalmagazine was de huurdeal eigenlijk geen huurdeal. "De nieuwe directie van Anderlecht zou in totaal zo’n 6 miljoen euro hebben uitgegeven om een tijdelijke overeenkomst om te zetten in een definitieve. Afgeleid uit documenten die we konden inkijken, blijkt dat het lenen van Dimata bij Wolfsburg voor het seizoen 2018/19 de Brusselaars 1 miljoen euro kostte."

Aankoopoptie van 5 miljoen?

En dan komt de aap uit de mouw: "In die deal werd ook een aankoopoptie van 5 miljoen euro opgenomen. Die optie heeft veel weg van een verborgen uitleenbeurt, want ze wordt automatisch gelicht ‘zodra de speler vijf wedstrijden speelt’. Of: ‘Als Anderlecht zich plaatst voor een Europese competitie."

"Dimata was dus zo goed als zeker, begin deze zomer, dat hij langer dan één seizoen voor Anderlecht zou voetballen, tenzij hij zich zwaar blesseerde", besluit het weekblad. Een opmerkelijke constructie, zoveel is zeker.

Poll: Wat vind jij van het transferbedrag?

TAGS  I  Anderlecht  I  VfL Wolfsburg

maandag 26 februari 2024

zondag 25 februari 2024

zaterdag 24 februari 2024

vrijdag 23 februari 2024

donderdag 22 februari 2024