'Duidelijkheid over wedstrijdvervalsing in Jupiler Pro League'

'Duidelijkheid over wedstrijdvervalsing in Jupiler Pro League'
Woensdag 14 november 2018 - 16:02   I  

De Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft woensdagnamiddag gereageerd op de huiszoeking die 's morgens werd uitgevoerd in het bondsgebouw. Bij de KBVB benadrukken ze dat ze hun volledige medewerking aan het onderzoek verlenen.

"Vanmorgen heeft de gerechtelijke politie van Brussel het licentiedossier inzake Moeskroen opgevraagd bij de KBVB. Het spreekt voor zich dat de Koninklijke Belgische Voetbalbond zowel aan dit gerechtelijk onderzoek als aan het gerechtelijk onderzoek ‘Propere handen’ zijn volle medewerking verleent", klinkt het in een reactie bij Sporza.

De Belgische Voetbalbond kwam ook met een update over het fraudedossier. "De onderzoekscoördinator van het Bondsparket van de KBVB heeft bevestigd dat het disciplinair onderzoek naar mogelijke feiten van wedstrijdvervalsing in de degradatiestrijd van 1A van vorig seizoen (2017-2018) werd opgestart."

Dat wil dus zeggen dat de speurders een serieus vermoeden hebben dat er op het einde van vorig seizoen sprake was van matchfixing. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Poll: Moeten clubs die zich schuldig maakten aan matchfixing meteen degraderen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot Wilrijk  I  Moeskroen

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024