Bart Vertenten is na meer dan een maand vrijgelaten

Bart Vertenten is na meer dan een maand vrijgelaten
Vrijdag 16 november 2018 - 13:10   I  

Bart Vertenten is één van de verdachten in het onderzoek 'Propere Handen' en zit momenteel nog steeds achter de tralies. Advocaat Hans Rieder doet er alles aan om de arbiter zo snel mogelijk vrij te krijgen, maar die moet nog even geduld hebben.

"De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) heeft de zaak van scheidsrechter Bart Vertenten donderdag om 11.30 uur in beraad genomen en zal in de loop van vrijdag beslissen of hij al dan niet verder aangehouden blijft", schrijft Het Nieuwsblad.

De kans is redelijk groot dat Vertenten vrijkomt. Advocaat Rieder wilde aan de verzamelde pers alleen maar kwijt dat het vandaag "mooi weer" is.

Al meer dan een maand in de cel

Vertenten zit ondertussen al meer dan een maand in de gevangenis. Hij werd op 11 oktober aangehouden in het onderzoek naar fraude, witwaspraktijken en matchfixing in het Belgische voetbal. Hij wordt in verdenking gesteld van omkoping en criminele organisatie.

Vriendin van Veljkovic vrij

Ondertussen zijn Karim Mejjati en de vriendin van makelaar Dejan Veljkovic al vrijgelaten onder voorwaarden. Mejjati moet wel eerst een borgsom van 20.000 euro betalen, Marija Bogojevska is verlost van haar enkelband.

Update 16/11 - 13:10

Bart Vertenten is vrijgelaten. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) heeft beslist dat er geen reden is om de arbiter nog langer vast te houden.

Poll: Is dit een goede beslissing?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot Wilrijk

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024