Meunier is het bewijs dat Rode Duivels een gigantische zwakte hebben

Meunier is het bewijs dat Rode Duivels een gigantische zwakte hebben
Donderdag 15 november 2018 - 20:03   I   door Redactie

De Rode Duivels hebben al verschillende jaren een tekort aan rechter- en linkerflankverdedigers. Met Thomas Meunier staat er eindelijk nog eens een rechtsback op veld met wereldklasse, maar ook hij speelde oorspronkelijk op een andere positie.

Meunier is momenteel een onmisbare schakel bij de Rode Duivels, maar het toont wel aan dat België een probleem heeft. Als hij wegvalt, is er geen enkele waardige vervanger. Daarbovenop lijkt het er alvast niet op dat er snel een vervanger zal opstaan en dat is te wijten aan onze jeugdopleidingen.

Henk Mariman, ex-hoofd Opleidingen in de Club Academy, stelde het probleem enkele jaren geleden al vast. “De hoofdreden waarom er zo weinig zijn, is omdat de beste spelers in de centrale as geplaatst worden. Zeker in het Belgische jeugdvoetbal, waar de meeste clubs het maximale uit het team willen halen. Winnen is belangrijk, maar we vergeten soms dat we in de eerste plaats spelers moeten ontwikkelen.”

Spits

Meunier kwam als verdienstelijke spits van Virton naar Brugge, waar het Georges Leekens was die hem omschoolde.  “Je bent een degelijke aanvaller, maar je kan een uitstekende rechtsachter worden”, klonk het bij de voormalig bondscoach. Na het ontslag van Leekens was ook zijn opvolger, Juan Carlos Garrido, overtuigd. En Marc Wilmots. En Roberto Martínez.

Poll: Moeten de jeugdclubs dringend meer gaan investeren in backs?

TAGS  I  Rode Duivels  I  PSG  I  Club Brugge

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024