Degryse ziet verrassende uitblinker bij België: "Niemand is beter dan hem"

Degryse ziet verrassende uitblinker bij België:
Vrijdag 16 november 2018 - 07:28   I  

De Rode Duivels wonnen donderdagavond met 2-0 van IJsland. Michy Batshuayi zorgde bij afwezigheid van Romelu Lukaku voor twee doelpunten, maar analist Marc Degryse duidt iemand anders aan als grote uitblinker.

Zo haalt Degryse in Het Laatste Nieuws de loftrompet boven voor Axel Witsel, die tegen IJsland zijn honderdste interland speelde. "Eerst en vooral wil ik een pluim geven aan Axel Witsel. Honderd interlands voor z'n dertigste: dat is straf. Zeker als je weet dat er bij die honderd geen tien slechte waren. Het is ook knap dat hij in de herfst van zijn carrière bij een mooie ploeg als Dortmund is terechtgekomen."

"Wat tegen IJsland weer opviel, is dat Witsel ook in zulke wedstrijden zeer professioneel zijn job doet. Hij probeerde hoog druk te zetten waar mogelijk, zonder onnodig uit positie te lopen. Terwijl Kompany gisteren twee keer slordig was bij het inspelen op een gevaarlijke plaats, verloor Witsel amper een bal. Het was de Witsel zoals we hem kennen. De man die voor het evenwicht zorgt."

Nog twee grote toernooien

Volgens Degryse mag Witsel dan ook nog niet meteen afzwaaien bij de nationale ploeg. "Deze Witsel zou toch nog zeker twee grote toernooien moeten meekunnen, tot het WK in Qatar. Ik zie geen enkele speler die tot dan een betere optie kan zijn op zijn positie."

Poll: Moet Witsel nog twee toernooien mee als Rode Duivel?

TAGS  I  Rode Duivels  I  IJsland

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024