Toptransfer wenkt: Hans Vanaken in januari al weg bij Club Brugge?

Toptransfer wenkt: Hans Vanaken in januari al weg bij Club Brugge?
Vrijdag 16 november 2018 - 09:13   I  

Hans Vanaken is op zijn 26ste zonder twijfel dé grote man bij Club Brugge. De Limburger verkeert momenteel in de vorm van zijn leven. Dat bleek al in de Jupiler Pro League, de Champions League en bij de Rode Duivels. Kan blauw-zwart zijn spelmaker nog lang houden?

Krant van West-Vlaanderen twijfelt steeds meer aan het feit of Vanaken nog houdbaar is voor Club Brugge. Het medium ziet ook enkele redenen waarom de aanvallende middenvelder reeds in januari andere oorden zou kunnen opzoeken.

"Twee titels, een beker en een Supercup: Hans Vanaken heeft alles gewonnen in België. De Belgische competitie kan hem onvoldoende uitdagen en nog maar weinig beter maken", klinkt het in de krant.

"Hét moment om munt te slaan uit de sterke prestaties"

En er zijn nog enkele redenen: "Hij is er al 26. Als hij wil uitgroeien tot een titularis bij de nationale ploeg, moet hij naar een topcompetitie. Na een heenronde van dit niveau, is een terugval na Nieuwjaar niet ondenkbaar. Zowel voor Hans als voor Club is het nu het moment om munt te slaan uit de sterke prestaties."

(Lees verder onder de foto)

Derde titel met Club Brugge?

Tegelijkertijd ziet Krant van West-Vlaanderen voor Vanaken ook enkele redenen om gewoon op Jan Breydel te blijven. "Een derde titel met Club Brugge wenkt. De kans is groot dat Club ook na Nieuwjaar nog Europees speelt. Een enorme extra troef. Als Vanaken zich ook na Nieuwjaar op het Europese toneel verder in de kijker speelt, kan hij zijn marktwaarde nog wat verder opdrijven."

"Hij tekende begin september nog een nieuw contract tot 2023. Een duidelijk teken van wederzijds vertrouwen. Midden in het seizoen naar het buitenland vertrekken, is toch anders dan tijdens de zomermercato. Je krijgt minder tijd om je aan te passen."

Dortmund en Monaco

Aan interesse is er geen gebrek. Het feit dat Vanaken dit seizoen schitterde in de Champions League en opgeroepen werd voor de Rode Duivels, is ook enkele grote clubs niet ontgaan. Recent raakte bekend dat zowel Borussia Dortmund als AS Monaco een oogje heeft op Vanaken.

Poll: Wat moet Hans Vanaken doen?

TAGS  I  Club Brugge

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024