"Vanaken heeft één grote concurrent voor de Gouden Schoen"

Vrijdag 16 november 2018 - 15:03   I  

Hans Vanaken (26) heeft er tot dusver al een schitterend 2018 opzitten. De spelmaker van Club Brugge schitterde in de Jupiler Pro League en de Champions League én werd opgeroepen voor de Rode Duivels. Uiteraard zou Vanaken zijn jaar maar wat graag bekronen met de Gouden Schoen.

"Na een jaar als 2018 lijkt de Gouden Schoen Hans Vanaken amper nog te kunnen ontsnappen", windt Krant van West-Vlaanderen er geen doekjes om. "Hij was met voorsprong de meest constante en beslissende speler in de Belgische competitie. De concurrentie lijkt ons vooral uit Genkse hoek te zullen komen."

De krant ziet één serieuze uitdager voor Vanaken. "De grootste concurrentie lijkt nog van het Genkse middenveld te zullen komen, want daar speelden Ruslan Malinovskyi en Alejandro Pozuelo een bijzonder constant jaar. Vooral die laatste wordt door velen als dé concurrent van Hans Vanaken getipt."

Outsiders

"Ook outsiders als Mehdi Carcela, Guillermo Ochoa, Christian Benavente, Pieter Gerkens, Faris Haroun, Wesley Moraes, Brandon Mechele en Marvelous Nakamba zullen ongetwijfeld veel punten krijgen, maar de kans lijkt klein dat ze Hans Vanaken zullen kunnen bedreigen."

Poll: Wie verdient de Gouden Schoen?

TAGS  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  Standard  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  Antwerp

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024