Coucke gaat zwaar uit de bocht, onvrede bij Anderlecht groeit énorm

Coucke gaat zwaar uit de bocht, onvrede bij Anderlecht groeit énorm
Zaterdag 17 november 2018 - 08:17   I   door Redactie

Marc Coucke heeft bij de technische staf en de spelers voor grote onvrede gezorgd. De voorzitter van Anderlecht besliste in zijn eentje om Landry Dimata vrijaf te geven, terwijl niemand daar van op de hoogte was.

"Marc Coucke heeft nauwelijks voetbalachtergrond", weet Ludo Vandewalle, chef voetbal van Het Nieuwsblad. "Dat is op zich niet erg, maar dan moet je niet te veel soloslim spelen. Dat deed hij, want op een andere manier is het niet te verklaren dat de voorzitter niet kon inschatten dat het zonder overleg vrijaf geven aan Dimata een enorme negatieve impact zou hebben in het trainers­kabinet en de spelersgroep.

"Niet dat Hein Vanhaezebrouck de Messias is, maar hij kent wel veel meer van voetbal dan Coucke. Natuurlijk weet de trainer, al bijna 40 jaar in het voetbal, beter hoe hij een kleedkamer moet managen dan zijn voorzitter. Alleen lijkt Coucke dat niet te aanvaarden. Bij Oostende niet, toen hij sms'jes naar zijn trainers stuurde met 'adviezen' voor de opstelling. Ook niet bij Anderlecht, waar hij tot grote onvrede van Vanhaezebrouck en co. dezelfde weg opgaat."

"De stemmen die wij uit de voetbalwereld horen, klinken unisono: Coucke luistert niet. Hij hoort je zelfs niet. Niet als voorzitter op vergaderingen van de Pro League, de verzameling van profclubs, die nochtans in diepe crisis zit na het voetbalschandaal en de ontslagdreiging voor CEO Pierre François. Ook op interne vergaderingen bij Anderlecht gaan goedbedoelde adviezen in het beste geval het ene oor in en het andere weer uit. Bij de fans legt hij zijn oor wel te luisteren, maar dat is vooral om te vermijden dat de tribune zich tegen hem zou keren."

Poll: Vind jij dat Coucke goed bezig is bij Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024