Coucke stort Anderlecht in crisis, Vanhaezebrouck weg?

Coucke stort Anderlecht in crisis, Vanhaezebrouck weg?
Zaterdag 17 november 2018 - 10:07   I   door Redactie

Er lopen bij Anderlecht heel wat dingen mis dezer dagen. Zo zit er flink wat ruis op de relatie tussen coach Hein Vanhaezebrouck en voorzitter Marc Coucke. Ook in de scouting gaat het mis, net als in de medische staf. De verantwoordelijkheid van Coucke is niet te onderschatten.

"Er zit al langer ruis op de samenwerking tussen coach Hein Vanhaezebrouck en voorzitter Marc Coucke. Het is een publiek geheim dat de relatie tussen de twee nooit echt hartstochtelijk was. Vanhaezebrouck zat al in de dug-out wanneer Coucke de club overnam. Veeleer een verstandshuwelijk, dus", schrijft Het Laatste Nieuws

"Het verklaart mee waarom de spanningen de voorbije maanden opliepen. Dat begon met het Twittergedrag van de preses. Vanhaezebrouck voelde zich soms gepakt door de berichten die Coucke via sociale media verspreidde. Genre: “Er zit meer voetballend vermogen in deze kern dan we vandaag toonden”, zoals hij na de nederlaag tegen Genk tweette. Terwijl de coach van mening is dat de club hem tijdens de afgelopen zomermercato weinig diensten heeft bewezen. En als Coucke zich dan ook nog eens begint te moeien met wanneer de spelers wel en niet op de club aanwezig moeten zijn en weinig gesmaakte speeches in de vestiaire geeft..."

"Anderlecht in existentiële crisis, dus. Een club waar niemand op dezelfde sportieve lijn lijkt te zitten. Marc Coucke stoort zich weliswaar aan die perceptie en vindt dat de problemen worden opgeblazen. Maar hij is zich er wel van bewust dat het tijd is om actie te ondernemen. Het is geen toeval dat Coucke uitgerekend nu Michael Verschueren naar voren schuift om de sportieve leiding op zich te nemen."

"Dat dat nieuws vroegtijdig is uitgelekt vond de voorzitter niet al te erg - hij beseft hoe populair de achternaam Verschueren is bij de achterban. Verschueren lijkt alvast de juiste man op de juiste plaats op het juiste moment. Intelligent, charismatisch, en beschikkend over het morele gezag om wat krom is mee te helpen rechttrekken. Het blijft wel de vraag hoelang dat proces zal duren en door wie Coucke zich zal laten omringen", aldus de krant.

Poll: Moet Coucke al opstappen bij Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024